Az otthonba történő jelentkezés menete

2021. október 21.

Tisztelt Érdeklődők, Látogatók!

Idősek otthonát keresni szerettünknek, segítséget kérni egy nehéz élethelyzetben sokszor nagyon nehéz döntés, és hosszas mérlegelés előzi meg. A Szent Lőrinc Gondozóotthonban célunk, hogy ebben a folyamatban segítsük a hozzátartozókat, meghallgassuk, figyeljünk rájuk és alternatívát adhassunk a gondozáshoz, ellátáshoz.

Az alábbiakban összefoglalom, mely lépések szükségesek a jelentkezés elindításához:

Jelenleg az ország számos idősek otthonában, így a mi intézményünkben is számolni kell azzal, hogy a beadott jelentkezést követően a várakozási idő sok esetben meghaladja a másfél évet. Ennek oka a jelentkezők magas száma, illetve a férőhely üresedések változó intenzitása.

Ha egy hozzátartozó úgy érzi, hogy intézményi segítséget szeretne igénybe venni, bíztatom, hogy keressen bizalommal, a beadott jelentkezéssel még nem jár együtt olyan kötelezettség, amelyről ne beszélhetnénk. A jelentkezés bármikor módosítható, visszavonható, azonban látva a tendenciákat a várakozó szám emelkedésében, fontos, hogy erről az igényükről, döntésükről megfelelő ismereteket adhassunk át.

Otthonunk az érdeklődők számára is nyitva áll, a személyes találkozás lehetősége adott, hogy beszélhessünk a felmerülő kérdésekről, illetve hogy egy intézménybemutatással összekötve beleláthassanak lakóink, dolgozóink mindennapjaiba.

A jelentkezés folyamata a holnapon is megtalálható jelentkezési csomag kitöltésével indul el, ezt a formanyomtatványt személyesen is átvehetik az intézmény portáján minden nap 8:00 és 18:00 óra között. Ennek teljeskörű kitöltésével, a kért mellékletek csatolásával, és ezen csomag hozzám való eljuttatásával indul el a jelentkezés folyamata.

A magas várakozási idő miatt, illetve hogy az intézmény és az érdeklődő, jelentkező között maradjon egy folyamatos kapcsolat, arra bíztatom Önöket, hogy keressenek bizalommal, ha változás áll be, ha kérdésük merülne fel, ha van olyan információ, visszajelzés, amit megosztana velem a várakozás ideje alatt.

Telefonon elérhető vagyok a 0630/218-9950-es telefonszámon, minden hétköznap 13:30 és 15:30 között, ezen kívüli időben korlátozottan tudok csak telefonhívásra válaszolni, de igyekszem mindenkit visszahívni, aki nem ért el telefonon.

Intézményünk megtekintésére a keddi és csütörtöki napokon tudom fogadni a kedves érdeklődőket, előzetes telefonos időpont egyeztetés után.

Németh Orsolya
intézményi koordinátor