Intézményünk

A Szent Lőrinc Gondozóotthon a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő ápolást, gondozást nyújtó intézmény. Idős korban, vagy betegség miatt önmaguk ellátására nem (vagy csak segítséggel) képes személyek részére nyújtunk biztonságot adó otthont.

Fontosnak tartjuk, hogy lakóink természetes életállapotukat az idős kort, – biztonságban, otthonos környezetben, – a lehető legjobb, kényelmet adó ellátásban élhessék meg. Intézményünk jelmondatában is ezt a programot fogalmazza meg, ami ápolási-gondozási filozófiánk is egyben:

Hit    Biztonság    Otthon

Intézményünk magáévá teszi azt a korunkban egyre elfogadottabbá váló nézetet, amiben az időskort egy progresszív élethelyzetnek tekintjük. Otthonunkban ezért olyan segítséget nyújtunk, ami az idős ember életében megélt örömökről, a tevékeny létről, a szeretetről, a kapcsoltainkról, és nem utolsó sorban a vallásos ember számára az üdvösségünkről szól.

szent-lorinc-gondozootthon

Intézményünkben ez úgy jelenik meg, hogy a gondozási-ápolási feladaton túl a közösségépítés, a tevékeny és hasznos időeltöltése – igazodva a lakó életállapotához – a foglalkoztatás, a közös és egyéni mozgásterápia, a lelki higiéné, a vallásgyakorlás lehetősége egyaránt fontos helyet kap napi tevékenységeink között.

2013 óta szakápolási engedéllyel rendelkezünk, ami a legmodernebb ápolási lehetőségeket biztosítja, amihez tárgyi feltételek, és minősített szakápolás tartozik. A Szent Lőrinc Gondozóotthon 71 férőhellyel rendelkező családias, minden igényt kielégítő intézmény. Az Otthon modern környezetben, a Mecsek lábánál fekvő gondozott parkban helyezkedik el, ami kényelmet és nyugalmat biztosít lakóinknak.