Napfény Hotel

2021. június 24.

A Piros Orr Bohócdoktorok előadása

Az intézményünkben már 2016 óta évente visszatérnek a Piros Orr Bohócdoktorok művészei. A Napfény Hotel nevű programjukat hozzák el lakóinknak.

Ez a 10 részes sorozat kimondottan az idős korosztálynak készült, nekik szóló humorral. Egy hotel mindnapjait követhetik a nézők a bohócok előadásában. Formailag a szappanoperák világát idézi. Az előadások 40 percesek, interaktívak, és improvizációra épülnek. Így a lakók nem csak végignézhetik az előadást, de maguk is részesévé válnak, illetve alakítják a történet fonalát.

A Napfény Hotel zenei anyagának törzsét, azok a dalok, slágerek adják, melyeket az idős emberek a saját fiatalságukból ismernek és kedvelnek. Ez lehetőséget ad arra is, hogy együtt énekeljenek a bohócokkal.  A történetben pedig azokra a jól ismert helyzetekre találnak rá újra, amelyeket ők maguk is megéltek, szerelem, családi és baráti kötelékek, munka, vágyak és álmok. Ez a nosztalgikus hangulat könnyen magával ragadja őket.

A program legfontosabb eleme pedig a humor, a nevetés. A nevetés jótékony folyamatokat indít el a szervezetben, erre pedig időskorban is szükségünk van. Lakóink az epizódok után még sokat emlegetik az abban történteket és várják a folytatást.

Átlagosan 30 lakó vesz részt egy előadáson.

Kiss Andrea
mentálhigiénés munkatárs